Organizacja baru w namiocie halowym, czyli świetny pomysł na lato

Ruch w gastronomii w dużym stopniu jest uzależniony od sezonu. Podczas gdy zimą klienci najchętniej wybierają się do restauracji na ciepły, sycący posiłek, latem dominują lody, lekkie potrawy w towarzystwie piwa oraz szybkie i wygodne do skonsumowania fast foody. Sezonowe trendy można wykorzystać, przenosząc na kilka miesięcy gastronomiczny biznes do miejscowości nad morzem czy w górach. Pomogą w tym hale namiotowe.

Restauracja sezonowa jako źródło dodatkowych dochodów.

Utrzymanie lokalu gastronomicznego wymaga sporo wysiłku i kreatywności. Poza dobrym jedzeniem i menu, które trafia w gusta okolicznych mieszkańców, z pewnością ważne jest też poszukiwanie sposobów na promowanie lokalu i serwowanych w nim dań. Szczególnie trudne pod tym względem jest lato – okres, w którym wielu mieszkańców miast udaje się na urlopy. Rozwiązaniem tego problemu jest podążanie gośćmi tam, gdzie czują się najlepiej.

Tradycyjna restauracja może przenieść się w plener, serwując potrawy w łatwym do zorganizowania otoczeniu. Wystarczy wynajem hali namiotowej o odpowiedniej kubaturze. Co ciekawsze, również meble i urządzenia gastronomiczne można wynająć w odpowiedniej firmie, dzięki czemu koszt inwestycji jest niższy, a po zakończeniu działalności nie pozostają niepotrzebne sprzęty. Restauracja czy bar w takiej hali doskonale sprawdzi się w okresie lata, kiedy temperatury powietrza sprzyjają korzystaniu z obiektu bez jego ogrzewania.

Zalety wynajmu hali namiotowej na bar lub restaurację

Możliwość wypożyczenia hali namiotowej pozwala na jej wykorzystanie w bardzo szerokim zakresie. Działalność gastronomiczna jej jedną z opcji, a co ważniejsze, można ją prowadzić w dowolnym miejscu na terenie kraju. Stąd też wystarczy wybrać lokalizację, dopełnić formalności i można serwować gościom pyszne makarony czy pizzę. Hale namiotowe oferowane przez firmę Vigvam z siedzibą w Mościskach pod Warszawą mają wiele zalet, wśród których warto wymienić:

  • uniwersalność, która wynika z różnorodności powierzchni obiektów,
  • niski koszt budowy,
  • brak potrzeby uzyskiwania pozwolenia na budowę (obiekt tymczasowy w myśl prawa budowlanego),
  • możliwość dostosowania organizacji wnętrza do niemal każdych potrzeb,
  • krótki czas budowy obiektu,
  • wysoką wytrzymałość.

Hala namiotowa jest doskonałym wyborem bez względu na to, czy planujesz otwarcie letniej pizzerii, baru piwnego czy włoskiej trattorii. Latem nie wymaga ogrzewania, a wentylację zapewnia otwarte okna. Jednocześnie zapewni przetrwanie Twojego biznesu w okresie, w którym tradycyjne restauracje nie cieszą się powodzeniem.